Slik fungerer gradsstrukturen

Å velge utdanning kan være skumle saker, og mange spørsmål dukker opp når søknadsfristen nærmer seg. Hvilket studie bør jeg ta? Er årsstudium bortkastet? Hva betyr integrert master?
NTNU logo
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet er et statlig universitet i Norge, og fra 2016 landets største. Det har hovedsete i Trondheim og campuser i Gjøvik og Ålesund.

Mål

Rydde opp i begreper knyttet til gradsstruktur, ufarliggjøre valg om høyere utdanning, og gi elever på videregående råd til hvordan de kan velge studieretning.

 

Utfordring

Det er ikke bare-bare å være velge studieretning og utdanningsgrad. For mange kan det virke som et endelig veivalg. “Det er dette som avgjør hva du skal drive med resten av livet!”. I realiteten finnes det mange veier til høyere utdanning og jobb. Det handler bare om å formidle det på riktig måte.

Illustrasjon av en person som skal sette seg inn i gradsstrukturen
Illustrasjon fra filmen om gradsstrukturen

Hvordan vi kom frem til løsningen

For å nå ut til målgruppen har Klipp og Lim laget en animasjonsfilm som ved hjelp av visuelle grep forklarer de tre ulike veiene til høyere utdanning.

Karakteren i filmen er selv en ungdom som reiser rundt på sparkesykkel i jungelen av studietilbud. På veien får hun tips til hvor hun kan finne informasjon om studieretninger og råd til hvordan å velge studie.

Kombinasjonen av humor, tydelige visuelle eksempler, sterk fargebruk og en oppløftende voice bidrar til oppklaring og ufarliggjøring av høyere utdanning.

Illustrasjon fra filmen om gradsstrukturen
illustrasjon som viser at bachelor tar tre år og på enden får man et dipålom av en fyr i en tunell
En illustrasjon som viser et årsstudium.

Leveranse

  • En kort animasjonsfilm som forklarer ulike utdanningsgrader, gir råd om valg av studieretning og ufarliggjør høyere utdanning.