Endelig en film om internkontroll!

Hvordan skape engasjement rundt et tema som fremkaller nervøse rykninger hos ledere og ansatte.
En film om internkontroll

KS står for kommunesektorens organisasjon. Alle norske kommuner og fylkes-kommuner er medlemmer i KS. KS arbeider for en effektiv og selvstendig kommunesektor som ivaretar innbyggernes behov.

Mål

Internkontroll synes ikke, men mangler den blir det fort veldig synlig. Temaet er derfor svært viktig, og målgruppen denne gangen er kommunedirektører og andre ansatte i offentlig sektor. Internkontrollen er den øverste leders ansvar men ligger ofte ikke høyt nok oppe i pannebrasken.

 

Utfordring

Byråkrati, rapportering, forskrifter, lover og regler. Internkontroll er heftet med oppgaver mange opplever som traurige. Så hvordan kan vi skape engasjement rundt dette? Hvordan kan vi løfte frem hva dette egentlig handler om?

Hvordan vi kom frem til løsningen

KS sier selv at Internkontroll er det som får kommunedirektøren til å sove godt om natta. Vi syntes dette var et godt utgangspunkt for å lage en dukkefilm, da «styggen på ryggen» og «den nagende følelsen» gjerne kan se ut som en illsint liten pelsdott med tenner. Kontrasten tørt tema/ellevill form tror vi produserer potensiale for morsomme og minneverdige filmer. Med Klaus Joakim Sonstad på laget, skapte vi en rekke karakterer og stemmer som representerer alt kommunedirektøren ikke har kontroll på.

Reklame for Storset kommune
Storset kommune

Leveranse/løsning

Temaet internkontroll har ikke en umiddelbart bred publikumsappell, derfor ble det versjonert noen korte og morsomme SoMe filmer for å dra oppmerksomhet inn til KS.no sine internkontroll-sider. Der ligger noen lengre og mere forklarende filmer for et mere dedikert publikum. KS arrangerer også samlinger, der filmene blir brukt som kapittelmarkører og stemningsløftere.

«Samarbeidet med dere var forfriskende».

En informasjonsfilm om hva internkontroll i kommunal sektor innebærer kunne blitt en traurig sak, men dere i Klipp og Lim transformerte budskapet til en herlig historie fortalt gjennom kommunedirektør Linda. Gjennom samarbeidet har vi opplevd dere som særdeles profesjonelle, og la særlig merke til hvordan dere behandlet budskapet, faget og mottakeren med respekt. Takk til Jøran og teamet hans! Vi i KS har blitt glad i Linda og ser ikke bort fra at hun kommer til å få nye oppdrag i fremtiden».

Siv Irén Storbekk
Spesialrådgiver KS