Oppdag Nidarosdomen

Slik laget vi et guidekonsept for barna som besøker katedralen.

Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider
Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider er en statlig bygghytte, opprettet som ytre etat under Kulturdepartementet, med hovedansvar for restaurering og bevaring av Nidarosdomen og Erkebispegården i Trondheim.
Årlig er det flere tusen barnefamilier og skoleklasser som besøker noe av det flotteste vi har i Trondheim. Nidarosdomens maksimalistiske utsmykning kan gi et overveld som gjør at du ikke vet hvor du skal feste blikket. Det er jo så mye å oppdage! Vi laget en serie oppgavehefter som er gøye og lærerike for både barn og voksne.

Mål

  • Ha et godt tilbud til skoleklasser og barnefamilier
  • Ha et tilbud som fungerer like godt i gruppe sammen med guide som på egen hånd

Utfordring

  • Nidarosdomen rommer mange fortellinger. Hvordan kan vi presentere alt de har å vise for besøkende på en underholdende og spennende måte? 

Hvordan vi kom frem til løsningen

  • Med NDRs fantastiske guide fikk vi samlet masse fakta og info som vi sorterte og lagde oppgaver ut ifra.
  • Vi delte inn oppgavene i tema, slik at det blir enklere å holde et fokus og rød tråd gjennom oppdagelsesferden. Steinhugging, dyr og udyr, Erkebispegården. 

Leveranse

  • Et illustrert hefte med hint og kart som forteller hvor du skal lete.
  • Heftene er trykt på vakkert papir med spesialfarger og preg. Dette gjør heftet til et objekt du vil ta vare på. Heftet blir et minne. 
  • Vi har laget et skalerbart konsept. Serien kan utvides med nye tema, etter behov. 

Illustrasjonen er basert på figurer laget av steinhuggerne ved Nidarosdomen. Flere kan du finne igjen i og på katedralen, hvis du er oppmerksom.

Visste du?

I gammel norsk folketro kom onde makter fra nord. Derfor var det viktig å ha skumle figurer på nordsiden som kunne skremme bort det onde.

Visste du?
På 1600-tallet ble Erkebispegården bygget om til et renessanseslott. Det var en 13 meter lang fiskedam her, sånn at de som bodde her kunne spise fersk fisk.

Heftene får du når du kjøper familiebillett til Nidarosdomen.