La oss redde fjellreven!

Film som skal øke kunnskap om fjellreven hos barn og unge

Fjellreven regnes som en truet dyreart i Norge og Sverige, og fjellrevens framtidige eksistens avhenger av at også yngre generasjoner har et forhold til arten.

 

Vår road-movie med dukker og masse humor bidro til nominasjon til EUs Natura 2000 Awards, og det gleder oss mye at bestanden nå er i vekst og at 2017 regnes som et bra år for arten.

Hvordan konkurrere med David Attenborough?

 

Vårt oppdrag var å bygge kunnskap om fjellreven hos et yngre publikum som besøker de ulike nasjonalparkene i Midt-Norge og Sverige, gjennom å lage en film. Oppdraget kom via Interregprosjektet Felles Fjellrev der blant andre Miljødirektoratet, NINA og mange fler er med.

Så hvordan lager man naturfilmer i disse dager? David Attenborough har satt forventningene høyt med sine påkostede produksjoner, så det å lage en film med ekte fjellrev og god historiefortelling ville kostet flere millioner.

Løsningen ble en road-movie med dukker som speiler fjellrevens liv og søken etter en make på en morsom og sjarmerende måte. Ved å menneskeliggjøre fjellreven gjennom at den bruker moderne virkemidler som f.eks. iPad, kan barn og unge relatere seg til karakteren på en bedre måte.

Filmen ble plassert i infokiosker i nasjonalparker i Norge og Sverige.

Nominasjoner og økning i bestanden

Filmen “Storm & Tinde” bruker humor for å bidra til å redde en utrydningstruet dyreart, og Interreg-prosjektet som filmen var en del av, har vært en så stor suksess at det ble nominert til EUs Natura 2000 Awards i kategorien beste kommunikasjon:

“The project has also successfully reached the public with information about the Arctic fox and its threatened situation. This has resulted in the popular short film ‘Storm and Tinde’ and the children’s book ‘Meet the Arctic Fox’ which has been translated into six languages. Together with lecture tours, information centres, brochures and the website, the information effort has been both massive and successful.”

Det mest inspirerende er at man nå ser framgang i fjellrevbestanden, og 2017 regnes som et bra år for fjellrevbestanden i Norge i følge en rapport NINA har laget på oppdrag fra Miljødirektoratet.

Prosjektet har også blitt videreført med “Felles Fjellrev II”, og en ny dukkefilm skal lanseres i 2018, med mer action og masse flygende lemmen. Det blir mer humor med dypt alvor i bunn.

Har du et prosjekt på gang og ønsker å snakke med oss?

Kontakt oss

…eller ta kontakt med Jøran Wærdal på 906 14 086, eller joran@klippoglim.no.