Medisinsk muppetshow

Gilbert er en lettskremt hjelper som letter på stemninga når syke bamser kommer inn for behandling. Vi har laget Gilbert og resten av dukkene til Bamselegen på NRK Super.

Bilde fra innspilling av Bamselegen på NRK Super. Dukkestyrer sitter på gulvet og styrer dukken Gilbert, som har en samtale med mennesket og legen Charlotte i studio som ligner et legekontor.

Bamselegen-universet er kjent fra NRK Super og er basert på et dansk konsept. Klipp og Lim har laget dukkene i serien. Serien kan sees på tv.nrk.no og i NRK Supers app.

NRK har produsert tre sesonger av TV-serien og vi har hatt gleden av å gi liv til Gilbert og dukkevennene hans i alle programmene.

Vi har vært dukkeførere på alle episodene, bidratt til å utvikle universet, samt produsert over 30 musikkvideoer, med spesiallaget musikk av Syncpoint.

Mål

Gjennom Gilbert vil vi introdusere en barnas venn som både setter ord på noen vanskelige sykdomstanker, og som er et humoristisk innslag i et fremmed sykehusmiljø.

Utfordring

Vi brukte mye tid i designfasen av Gilbert sammen med NRK. Utfordringen var å lage han både jovial og vennlig, men også litt klumsete og rar. Vi ville gi rom for humor gjennom stadige misforståelser. Løsningen ble en litt myk og rund ansiktsform med et solid kjeveparti og et veldig krøllete og uregjerlig hår.

«Tanna den dunker og banker. Jeg skjønner ikke et kvekk. Jeg sliter med stygge tanker.
Tanna må vekk»

Gilbert om tannpine

Klipp og Lim er som en sprøyte med vitaminer. Både for hodet, hjertet og produktet. Faglig kvalitet fra A til Å på dukkespill, manus og sosialkompetanse. Gilbert er barnas beste venn på sykehuset!

Marita Abel Grüner, Prosjektleder NRK
Et bilde av to personer, en kvinne og en mann, som sitter i et studio med grønn bakgrunn. Mannen styrer dukken Gilbert fra NRK barne-tv-serien Bamselegen.

Hvordan kom vi frem til løsningen

Dukken skulle fungere i mange krevende situasjoner og på forskjellige lokasjoner. Vi gikk derfor for en klassisk “muppet-show-teknikk». Vi har designet Gilbert slik at han lett kan skifte karakter med klær og parykker, og i musikkvideoene spiller han ofte flere karakterer samtidig.

Vi brukte forskjellige teknikker i produksjonen av videoene, alt fra fysiske lokasjoner, til bak-projiseringer og grønnskjerm.

Leveranse

Serien kan sees (anbefales) i NRK super sin app, og på tv.nrk.no. Man kan også se bare musikkvideoene hvis man ønsker det!